Mix

Dogtrekking

Dlhšia či kratšia prechádzka v prírode vždy pekne prečistí hlavu, človek si pri nej oddýchne, naberie nové sily, krajšie myšlienky. Častým spoločníkom ľudí pri prechádzkach sú psíky. Prechádzka s nimi je často krát veľká zábava. A prečo si z toho nespraviť zábavu ešte väčšiu?

Toto si možno niekto povedal a vznikol dogtrekking. Je to šport, pri ktorom psovod so svojím psom prekonávajú rôzne vzdialenosti a meria sa pri tom čas. Neraz je to aj 100 kilometrov. To už sa ale jedná o niekoľko dňové akcie. Samozrejme existujú aj kratšie trate.

Tak ako aj iné športy, aj dogtrekking má svoje pravidlá. Počas celej doby musí byť pes a psovod k sebe pripnutý špeciálnym postrojom. Nie je dovolené aby pes išiel „na voľno“. Každému účastníkovi je meraný čas. Trasa je vopred pripravená. A daná je aj výbava.

Výbava pre dogtrekking

Ak máte v pláne chodiť na dogtrekking častejšie, budete potrebovať výstroj. Pre psa je vhodné zaobstarať postroj, vodítko prípadne aj topánočky. V lese alebo na skalách je väčšia šanca zranenia labiek. Pre vás treba tiež postroj, aby ste mohli byť pohodlne pripnutý so psom.

Na čo je dogtrekking dobrý

Pobyt v prírode je vždy dobrý. Spravíte niečo pre svoje zdravie, získate kondičku a v neposlednom rade si vybudujete silnejší vzťah s vaším psom. Okrem toho si rozviniete aj orientačné schopnosti.

Ak by ste si chceli dogtrekking vyskúšať, môžete sa žúčastniť akcie Dogtrekking na Holíši. Okrem zábavy, dobrého pocitu zo seba a nových kamarátov možno získate aj nejakú cenu. A veru, že ich tam je dosť. Inak my tam budeme tiež. Tešíme sa na vás.

About paf.sk

Pomoc pre psíky v útulkoch, ktorú zvládne každý. Do útulkov na Slovensku aj v Čechách, môžete poslať krmivo z pohodlia obývačky. www.paf.sk www.paf.cz
View all posts by paf.sk →