Uncategorized

Vznik paf.sk

Poznáte to. Máte robotu, v ktorej sa ale necítite dobre, nebaví vás. Alebo len neviete svoj potenciál využiť naplno. Prípadne nemáte robotu a rozmýšľate, čo s tým.  Podobné otázky trápili aj mňa. Preto som začiatkom mája 2014 začal pracovať s krmivami a chovateľskými potrebami pre domáce zvieratá. K mojim klientom patrili predovšetkým obchody v košickom okolí. Neskôr sa pridal košický útulok a súkromný azyl v Košiciach.

Prebratie objednávky

Odovzdávanie krmiva pre útulky bolo vždy iné ako pre obchody. Nikde vás neprivítalo toľko psíkov, ktorí vrtením chvosta, veselím štekotom a netrpezlivým pobehovaním dávali najavo, že už sa nevedia dočkať, kedy ochutnajú čo som im priniesol. Raz som do košického útulku zobral so sebou kamaráta, aby spravil pár fotiek. Pokým pobehoval a fotil rozšantených psíkov, ja som sa rozprával s pani riaditeľkou útulku. Počas debaty vznikol nápad vytvoriť internetový obchod, ktorý by útulkom uľahčil objednávanie krmiva.  Myšlienka paf.sk  bola na svete.

Koľko zjedia psíky v útulku?

Počas rozhovoru som sa dozvedel, koľko toho psíky zjedia. Vychádza to približne 1€ na psíka na jeden deň. Jednoduchá matematika: v útulku majú cca 200 psíkov, takže 200×1€x30dní= 6000€ na miesiac! A to je iba krmivo. Nerátali sme veterinárov, opravy, stavby kotercov, …

PAF v.2

Aj napriek tomu, že útulkom som dával bezkonkurenčnú cenu, nerád som od nich bral peniaze za krmivo. A po tomto rozhovore to bolo ešte horšie. Samozrejme, že mali vlastných darcov krmiva. Ľudia sem tam niečo priniesli. Ale nie každý môže prísť osobne, či už z časového hľadiska alebo bývajú ďaleko, prípadne až v zahraničí. A tak BUM: z Paf.sk sa stal Paf.sk – vylepšená verzia.

Celý koncept bol veľmi jednoduchý: internetový obchod ako každý iný. Rozdiel bol v tom, že vami zakúpený tovar nepríde k vám, ale do vybraného útulku. Útulky tak majú nižšie náklady na krmivo a vy dobrý pocit z pomoci.

Postupom času prichádzali vylepšenia

Prvá verzia obchodu vyzerala takto:
paf_1

Neskôr sme prešli na krajší vzhľad:

paf_2_small

A momentálne sa nachádzame tu:

S poslednou zmenou vzhľadu prišlo aj pár noviniek. Ľudia často nevedia, čo majú útulkom darovať. Mali sme síce možnosť kúpiť darčekový poukaz, ale nebolo to dostačujúce. Preto sme vytvorili balíky pre útulky.  Základ tvorili balíky PAF S, PAF M, PAF L, PAF XLPAF Special Puppy. Postupne pribúdajú balíky určené pre útulky, v ktorých sa nachádzajú krmivá a iné potreby vybraté útulkami podľa toho, čo akurát potrebujú.

Takže takto sme vznikli…

Prečítajte si naše ďalšie články alebo Darujte psíkom krmivo.

About paf.sk

Pomoc pre psíky v útulkoch, ktorú zvládne každý. Do útulkov na Slovensku aj v Čechách, môžete poslať krmivo z pohodlia obývačky. www.paf.sk www.paf.cz
View all posts by paf.sk →