Rady a tipy

Ako si vybrať meno pre psíka

Asi každý, kto plánuje mať psíka, rozmýšľal nad jeho menom. Psích mien je neúrekom, preto môže byť výber niekedy ťažký. Hlavne ak sa nechcete uspokojiť s bežnými menami. Pri výbere sa môžete inšpirovať u vašich susedov či známych. Alebo vám v tom môžu pomôcť psí hrdinovia z filmov. Často krát ľudia siahajú po zozname psích mien, aby si z neho vybrali.

Takýto zoznam psích mien nájdete aj na našej stránke. Aby ste si z neho vedeli rýchlejšie vybrať, pripravili sme 5 bodov, ktoré vám môžu pri výber pomôcť. Poďme sa na ne pozrieť.

  1. Vyberte meno, ktoré je krátke, jednoduché a ľahko rozpoznateľné. Ideálne je vybrať dvojslabičné slovo. Napríklad taký Amor, Beba alebo Gora. Toto sú určite lepšie mená ako Belladona.
  2. Vyberte meno, ktoré sa ani z ďaleka nepodobá na žiadny povel. Inak by ste svojho psíka pri zadávaní povedlov mohli mýliť.
  3. Vyberajme mená, ktoré sa nepodobajú na mená členov vašej rodiny. Ak máte doma fenku Dynu a máte dcéru Tinu, tak zakričať na Tinu, aby prišla k vám, vám môže prisniesť v lepšom prípade dve návštevy, v horšom prípade presne opačnú, ako ste chceli.
  4. Vyberte meno, za ktoré sa nebudete na ulici hanbiť ani vy ani ostatní členovia vašej rodiny. Pre vás možno bude v pohode zakričať meno Quintenero, no ostatným to môže prísť trochu trápne. Preto je dôležitý aj nasledujuci bod.
  5. Zapojte do vyberania celú rodinu. Meno psíka budú hovoriť všetci členovia vašej rodiny. A to po celý čas, ako s vami psík bude žiť. Ak psíka za deň oslovíte 10x a tento psík sa dožije veku 15 rokov, spolu jeho meno vyslovíte vyše 54 tisíc krát. To je dostatočný počet na to, aby sa páčilo nie len vám, ale aj ostatným členom vašej rodiny.

Keď sme pri tých menách? S akým najhorším alebo najtrápnejším menom pre psíka ste sa stretli? Napíšte nám ho do komentáru, aby sa mohli zasmiať aj ostatní.

Toto bolo 5 tipov, ktoré vám môžu pomôcť pri výbere mena pre vášho nového psíka. Na záver vám dám ešte jeden, možno trochu smiešny typ. Myslel som si, že takáto situácia môže nastať len vo filme, ale mýlil som sa. Mal som ju aj rovno pod nosom.

Pred tým, ako začnete vyberať meno pre svojho psíka, sa uistite, či máte psa alebo fenu. U susedov sa stala taká sranda, že si domov priniesli malého, zlatého čierneho psíka a dali mu meno Pego. Ako tak rástol, všimli si, že mu niečo tak trochu chýba. No a nakoniec prišli na to, že z Pego je Peggyna. Ak by sa im to stalo dnes, mali by doma namiesto Dunča Dunčicu.

About paf.sk

Pomoc pre psíky v útulkoch, ktorú zvládne každý. Do útulkov na Slovensku aj v Čechách, môžete poslať krmivo z pohodlia obývačky. www.paf.sk www.paf.cz
View all posts by paf.sk →