Príbehy, Psíky

Bonsai – šteniatko, ktoré osud nešetril

Šteniatko francúzskeho buldoga sa narodilo iba s dvomi nohami a rôznymi genetickými poruchami. Tie mu robia život ťažkým. No vďaka svojim majiteľom a podpore komunity si môže svoj život užívať naplno. 

Bonsaiove zadné zakrpatené končatiny mu museli amputovať. Okrem toho nemá funkčnú panvu a má deformovanú spodnú časť chrbtice. Je predné končatiny na tom tiež nie sú najlepšie. Musí ich mať zviazaná k sebe. Je to kvôli syndrómu, ktorý v pôvodnom článku nazvali „Swimmer Puppy syndrome“. Voľne by sa to dalo preložiť ako syndróm plávajúceho šteniatka.

Ten spôsobuje to, že sa nedokáže správne opierať o predné nohy, čo spôsobuje tlak na jeho vnútorné orgány. Pravdepodobne je to spôsobené veľkým vakom tekutiny, s ktorým sa narodil.

Jeho majiteľom pomáha platiť účty za veterinárov, plienky, obrúsky a iné náležitosti organizácia „Friends of Emma„. Táto organizácia z Texasu pomáha psíkom s rázštepmi podnebia a inými vrodenými vadami a rozhodli sa, že pomôžu aj malému Bonsaiovi.

Dúfame, že pre neho všetko dobre dopadne a držíme palce. Fotky šteniatka si môžete pozrieť nižšie, alebo na Facebookovej stránke.

 

About paf.sk

Pomoc pre psíky v útulkoch, ktorú zvládne každý. Do útulkov na Slovensku aj v Čechách, môžete poslať krmivo z pohodlia obývačky. www.paf.sk www.paf.cz
View all posts by paf.sk →