Útulky

Záchranný Koráb – azyl pre opustené a týrané zvieratká

Keď sa vaša loď na mori potápa, poteší vás pohľad na záchranný koráb. Na súši je Záchranný koráb niekedy poslednou šancou na život nielen pre psov a mačky.

Keďže azyl sa nachádza u nás na záhrade a v dome, zvieratá majú v podstate 24-hodinovú starostlivosť. Samozrejme, do toho sa nerátajú návštevy veterinárov, výjazdy k súrnym prípadom a pobyt v práci.

Chcete si adoptovať psíka z tohto útulku?
Volajte +421 949 263 199 alebo píšte email na: zachrannykorab@zachrannykorab.sk

Záchranný koráb – kto a ako tu býva?

Priemerne tu žije a dočasne býva 40 psov a 10 mačiek. Kde? No asi všade. Sú tu výbehy pre rôzne typy psíkov, zvyčajne ich zaraďujeme podľa veľkosti (aby veľkí nezašliapli malých), vlastný priestor majú aj väčšie psíky (SAO, KAO). Extra výbehy majú extrémne nebezpeční psi (v súčasnosti sú tu takí dvaja), nakoľko sa venujeme aj prevýchove problémových a týraných zvierat. Tieto výbehy sú špeciálne istené, aby sa tieto zvieratá nemohli za žiadnych okolností dostať von.

Záchranný Koráb
Záchranný Koráb

Choré a zranené zvieratá alebo zvieratá po operácii sa zotavujú vnútri domu, kde majú umožnený voľný pohyb. V zateplenej a pre zvieratá upravenej drevárni sa v zime a chladných dňoch kúri, svoje miesto tu majú ďalší psi a mačky.

Psov kŕmime buď surovým mäsom s ryžou, vločkami a vitamínovými doplnkami, alebo granulami aspoň strednej triedy. Mačky dostávajú konzervy a granule. Samozrejme, šteniatka a mačiatka dostávajú extra krmivo viackrát denne.

Každé zviera je po príchode odblšené a odčervené, zbavuje sa napr. kliešťov, potom nasleduje čipovanie, očkovanie a petpass.

Kastrácie podľa potreby, závisí to od veku zvieraťa, jeho psychického a fyzického stavu. Kastrujú sa hlavne sučky, ktoré sú nositeľmi potomstva.

Záchranný Koráb
Záchranný Koráb
Záchranný Koráb
Záchranný Koráb

Ako im môžete pomôcť?

Oceníme pomoc ako materiálnu, tak finančnú a osobnú. Môžete nám prispieť dekami, búdami, liekmi, obojkami a vôdzkami, takisto uvítame aj dlažbu, betón, kléber, drevo na kúrenie atď. Finančnú pomoc (IBAN číslo účtu vo VÚB je SK09 0200 0000 0028 7284 6651, SWIFT: SUBASKBX) využijeme hlavne na chod azylu, zaplatenie operácií, očkovaní a ostatných veterinárnych úkonov a čo sa týka osobnej pomoci, môžete pomôcť brigádou pri úprave a oprave búd, kotercov, plôch, plotov atď, venčením psíkov, a v neposlednom rade aj dočasnou opaterou.

About paf.sk

Pomoc pre psíky v útulkoch, ktorú zvládne každý. Do útulkov na Slovensku aj v Čechách, môžete poslať krmivo z pohodlia obývačky. www.paf.sk www.paf.cz
View all posts by paf.sk →