Útulky

Útulok Levice OZ Šťastný domov

Keď som pred vyše šiestimi rokmi robil vodičák, pri cvičisku stále štekali psíky. Nikdy som ich nevidel, nevedel som koho sú. Až o pár rokov na to som zistil, že tam je útulok. Útulok Levice OZ Šťastný domov. Teraz sa už nedá prehliadnuť. Veľká brána, široký zastretý plot, množstvo ponad plot vytŕčajúcich kotercov a štekanie psíkov. 

Chcete si adoptovať psíka z tohto útulku?
Volajte na niektoré z čísel uvedených na ich stránke alebo
píšte email na: stastnydomov@gmail.com

Cesta k nemu, tiež nie je zložitá. Od Nitry doľava a rovno, od Tlmáč doprava a rovno. Ale mapa bude asi lepšia:

 

Levický útulok a jeho práca

Levický útulok je partia ľudí, ktorí nemajú záchranu psíkov ako svoj cieľ. Oni to majú ako svoj životný štýl. Možno aj preto sa nevolajú len „Útulok Levice“ ale „Šťastný domov“. Ten sa snažia psíkom zabezpečiť so všetkých síl. Aj keď niekedy to je ťažké. No našťastie majú kopu nadšencov s rovnakou „diagnózou“.  Tí im pomáhajú s každodennými povinnosťami. Medzi najčastejšie patrí venčenie psíkov. Tých majú neúrekom. Ak sa chcete prejsť a spraviť pri tom dobrú vec, radi vás uvidia v útulku. Časy, počas ktorých môžete prísť, nájdete na ich facebookovej stránke.

Útulok Levice (OZ Šťastný domov) má okrem záchrany psíkov aj iné ciele. A tým je výchova detí a mládeže k ochrane prírody a poskytnúť im zmysluplné trávenie voľného času. A poctivo na tom pracujú. Deň detí organizovali v útulku – to nie je nič nezvyčajné. No Deň detí mali aj  v kaviarni Sun café. Okrem iného sa zúčastňujú rôznych iných aktivít. Medzi ne patrí napríklad návšteva Movement festivalu, kde so sebou mali aj petíciu za prijatie komplexného Zákona o ochrane zvierat:

Ako im pomôcť?

To, že svoju prácu robia dobre, sa odzrkadľuje aj pri počte ľudí, ktorí im pomáhajú. Napríklad pri zavádzaní vody do útulku im prišla pomôcť kopa dobrovoľníkov. Ak chcete aj vy útulku pomôcť, ale neviete sa tam dostať, existujú rôzne spôsoby:

Peniažky im môžete poslať na:

Číslo účtu: IBAN:SK05 0900 0000 0002 2397 6502
SWIFT – GIBASKBX
názov učtu: Šťastný domov – Happy house

Ak im chcete poslať krmivo, k dispozícii je vám naša stránka www.paf.sk

Viac informácii o útulku nájdete na ich stránke: http://www.utulok-levice.sk/
Alebo Facebookovej stránkej: https://www.facebook.com/Útulok-Levice-OZ-Šťastný-Domov-151234284967876
Prípadne sa môžete rovno spýtať na adrese: stastnydomov@gmail.com

About paf.sk

Pomoc pre psíky v útulkoch, ktorú zvládne každý. Do útulkov na Slovensku aj v Čechách, môžete poslať krmivo z pohodlia obývačky. www.paf.sk www.paf.cz
View all posts by paf.sk →