Psíky, Rady a tipy

Čo sa deje so šteniatkami z množiarne?

O tom čo sú to množiarne som písal už dávnejšie. Dnes sa pozrieme na to čo sa deje so šteniatkami z množiarne . Najskôr ale pripomenie, ako končia továrne v množiarňach. Zabité, utopené, vyhladované, vyhodené v lese, pri ceste, na smetisko, do kontajnera. V najlepšom prípade v útulku.

Čo myslíte, aký osud čaká ich šteniatka?

Rozdelil by som ich na hneď zo začiatku na dve skupiny:

      1. Tie čo sa podarili
      2. Tie čo sa nepodarili

Takže si o nich trošku povieme.

Tie čo sa podarili

Jedná sa o šteniatka, ktoré nemajú fyzické vady, na prvý pohľad sú pekné, zdravé a podobajú sa na svoje plemeno.

Tie končia u majiteľov, ktorí si chceli zaobstarať čistokrvného psíka. Časť sa predá na Slovensku, stačí si pozrieť inzertné portály, a časť ide do zahraničia. Slovensko je najväčší ilegálny vývozca psov do zahraničia. Oficiálny počet sa zastavil na hodnote 60 tisíc psov ročne. Ale podľa Slobody Zvierat je toto číslo až 100 tisíc ročne.

Čo sa nepredá pravdepodobne skončí u nejakej firmy, kde sa robia pokusy na zvieratách. Časť sa ale podarí zachrániť, či už odhalením pašovania, množiarne, alebo k tomu pomôže sám množiteľ, keď ich z ľútosti donesie do útulku.

Tie čo sa nepodarili

Skrížením veľmi príbuzných zvierat sa môžu narodiť „mutanti“. Dva rady zubov, obe pohlavia, vrastené pazúry do mäsa. Napríklad takéto psíky skončili vyhodené v rómskej osade.

A keď čítate, alebo počujete v správach, že v takejto osade deti zabíjajú psíky v rámci hry, ako asi tieto dopadli?

Dnes len takto krátko. Ak máte ďalšie informácie, ako končia šteniatka z množiarní napíšte nám ,aby sme mohli článok rozšíriť. Ďakujeme. A nezabúdajte pomáhať psíkom v útulkoch 😉

About paf.sk

Pomoc pre psíky v útulkoch, ktorú zvládne každý. Do útulkov na Slovensku aj v Čechách, môžete poslať krmivo z pohodlia obývačky. www.paf.sk www.paf.cz
View all posts by paf.sk →